Korekcija deformiteta kičme i stopala

Posturalni status podrazumeva statičko i dinamičko ponašanje tela u prostoru i međusobnom odnosu sa okolinom. Držanje tela je toliko specifično i individualno, da se pojedinac može „prepoznati” i na udaljenosti po stajanju, hodanju ili trčanju. Uslovi života, kakvo nameće urbano okruženje, često nepovoljno utiču na posturalni status i stopala. Najznačajniju ulogu u formiranju i održavanju pravilnog držanja tela imaju mišići, pa njihova slabost, ali i preveliko ili jednostrano opterećenje, može da izazove pojavu različitih poremećaja na kičmenom stubu i stopalima. Telesni deformitet trajno „obeležava” dete, fizičkim izgledom i psihičkim stanjem, pa je veoma važno otkriti deformitet što ranije, ne dozvoliti njegov napredak i izvršiti što je moguće veću korekciju. Vežba kao najbolje sredstvo pravilnog razvoja treba da bude individualno prilagođena uzrastu, potrebama i mogućnostima.

NAŠE USLUGE

ANALIZA I KOREKCIJA DEFORMITETA KIČME
– Procena statusa kičmenog stuba uređajem najnovije generacije, potpuno neinvazivnom metodom i bez ikakvih štetnih zračenja. 
– Analiza kičmenog stuba u frontalnoj i sagitalnoj ravni.
– Izrada programa i vođenje posebnih vidova fizičkog vežbanja u cilju korekcije posturalnog statusa.

Saznaj više...


ANALIZA I KOREKCIJA DEFORMITETA STOPALA
– Procena statusa stopala uređajem najnovije generacije, potpuno neinvazivnom metodom i bez ikakvih štetnih zračenja.
– Mogućnost izrade individualno prilagođenih uložaka za obuću, u dogovoru sa poznatim proizvođačima ortopedskih uložaka.
– Izrada programa i vođenje posebno prilagođenog fizičkog vežbanja u cilju korekcije deformiteta stopala.

Saznaj više...