Ishrana i suplementacija

Ishrana je svesna i voljna radnja na koju utiču kulturni, ekonomski i socijalni elementi. Stavovi vodećih svetskih udruženja koja se bave ishranom i sportom jesu da fizička sposobnost sportista i rekreativaca, proces oporavka i sam rezultat, mogu biti značajno poboljšani optimalnom ishranom. Dok je primarni cilj bilo koje strategije ishrane obezbediti neophodan energetski (kvantitativni) unos, drugi ne manje bitan cilj jeste i snabdeti organizam sa 45 esencijalnih hranljivih materija: 13 vitamina, devet aminokiselina, 21 mineral i dve masne kiseline. Samo pod ovim uslovima organizam sportiste može odgovoriti maksimalnim fizičkim zahtevima. U suprotnom odstupanje od ovih principa narušava ravnotežu u ishrani i smanjuje šanse za uspeh u sportu. Naglašavamo da ne postoji samo jedan plan ishrane koji može doprineti poboljšanju adaptacije na sportski trening i takmičarske sposobnosti.

NAŠE USLUGE

PROCENA TELESNOG SASTAVA
̶  neizostavan parametar u davanju ocene o funkcionalnoj sposobnosti sportiste/rekreativca. Merenje količine, rasporeda i procenta skeletnih mišića, simetričnosti i ravnoteže telesne građe, merenje količine, rasporeda i procenta masnog tkiva, merenje ukupne količine i rasporeda tečnosti u telu. Saznaj više...

PLANIRANJE I SASTAVLJANJE PROGRAMA ISHRANE SPORTISTA/REKREATIVACA
̶  zbog specifičnih zahteva, zavisno od sistema treninga, fizičke spremnosti sportiste/rekreativca, vrste sportske discipline, kalendara takmičenja i dr., planiranje ishrane sportista treba individualizovati i pažljivo sprovoditi.

PLANIRANJE PROGRAMA SUPLEMENTACIJE SPORTISTA/REKREATIVACA
‒ individualno planiranje korišćenja suplemenata (dodataka ishrani) s ciljem poboljšanja telesne kompozicije, fizičke pripremljenosti, procesa oporavka nakon treninga, tokom putovanja itd.